Servis Website Design & Development – Update Akhir Julai 2020

Affiq Fadzil

Affiq Fadzil

Baru baca satu komentar ni.. client sure pandai, mereka pilih web designer yg ada portfolio mantap2, harga mahal sikit takpe.. so, alang2 nak update lah portfolio terbaru saya ya. (haha, apa yang cuba mengarut ni).

By the way, 3 work ni baru ja handover ke client. Alhamdulillah seperti selalu2, client puas hati. 5 bintang!.. so yang pertama.

Salespage perfume untuk Biebon Parfum.
Biebon Parfum memang dah buat website full ecomm dgn saya sebelum ini. Tapi kali ni, Co Founder Biebon Parfum, Pn Bibi Siti Nurba nak buat ada funnel di depan sblm sampai ke web ecomm mereka. So sebeb itu wujudnya salespage ini: https://promo.biebonparfum.com

Semestinya in brand lah styling nya, mirip web ecomm biebon juga, cuma itu salespage ni saya nak design nya lebih bold sikit.. so sbb tu ada color striking, font lebih besar..

Input copywriting semestinya team Biebon sediakan, dan saya craft copywriting semolek mungkin dengan flow yang saya selalu buat untuk salespage.. dan Alhamdulillah, feedback terbaru saya dapat dari Pn Bibi, funnel ni menjadi! (ada improvement sales up up, hehe)

Dan ini disusuli dgn landing page free sample biebon parfum. Ya designnya sama.. bezanya ialah di sini customer boleh terus pilih set free sample perfume pilihan mereka dgn cara dropdown form dan straight away checkout.

Untuk lebih best, kt dlm saya setupkan juga cart abandonment recovery (atas cadangan Pn Bibi) so sape yang add to cart, tapi tak buat bayaran, email follow up menyusul. Cara ini fungsinya ialah untuk naikkan conversion rate. Boleh usha landing page tu di: https://freesample.biebonparfum.com

Next ialah salespage + simple ecommerce untuk HQ Neu.. ada produk Neu Serum & Neu Whitening Cleanser.

Salespage ini design nya mmg fokus untuk tingkatkan conversion juga dgn cara:

  1. styling kasi cun
  2. straight away checkout tak lalu cart utk elak distraction yang selalu kita nampak ‘view cart’ tu kan.
  3. sumbat banyak testimoni (in good way – carousel image slider)
  4. tune up sikit copywriting

Styling warna palette merah maroon, pink, putih cuba menghampiri warna produk packaging & brand Neu itu sendiri.

Dan kalau nak tahu projek ini saya libatkan team saya dalam proses design itu sendiri. So hasilnya boleh tengok di sini: https://neubeautyhq.co . Alhamdulillah owner Neu pun suka & puas hati, humble bangat orangnya, En Amin Idris. 😃

Dan sekarang saya tengah all out menyiapkan website satu brand minuman bumiputera yang dah agak lama bertapak di Malaysia ni, haha.. ada cabaran tersendiri projek ini. Sure saya akan update bila siap nanti. Almost 90% dah sebenarnya.

Dan kalau nak saya dev & design website anda, jangan malu2, wasap saya terus di sini atau boleh dulu usha2 portfolio saya di sini

Apa pendapat atau pertanyaan nak di utarakan? Komen je di bawah ini, In Sha Allah saya akan baca dan reply. 😀 Jumpa lagi dalam next post.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Perlukan Servis Design Website Yang Profesional, Cantik & Responsif Pada Harga Berpatutan?

Perlukan Servis Design Website Yang Profesional, Cantik & Responsif Pada Harga Berpatutan?

Belajar Ilmu Bisnes Online Lengkap & Terkini Dalam 1 Komuniti - IM LEJEN

Website Ini Menggunakan ChemiCloud Hosting

chemicloud.com hosting